Japan gaat wild voor Cuboro!

  • Geplaatst op
  • Door Tim
  • Geplaatst in knikkerbaan
Japan gaat wild voor Cuboro!

Terwijl hier de spinners om ons de oren vliegen heerst er in Japan een ware hype rond Cuboro. En het begon allemaal bij Japan's jongste professionele schaakspeler: Sota Fujii.

Jongste professioneel schaakkampioen

Sota Fujii is 14 jaar en een echte ster in Japan, hij is de jongste professionele speler van het Japanse schaakspel "Shogi". In een documentaire over het wonderkind vertelt zijn moeder dat hij als kleine jongen vaak met de houten knikkerbaan van Cuboro speelde.

Geïnteresseerde Japanse neurologen gingen met deze onthulling aan de slag en ontdekten een verband tussen zijn briljante schaak-inzicht en zijn passie voor de knikkerbaan uit Zwitserland.
In de documentaire wordt aangetoond dat het spelen met de ingenieuze Cuboro-knikkerbaan dezelfde hersengebieden activeert als wanneer er nagedacht wordt tijdens het schaakspel.

 

Onthulling verzoorzaakt ware hype!

Merknamen mogen op de Japanse nationale televisie niet worden vermeld.  Echter, een foto van een knikkerbaan die Sota als kleine jongen had gebouwd en het door wetenschappers bevestigde verband tussen de knikkerbaan en het spelinzicht was voldoende om binnen enkele dagen een hype te ontketenen.

In een mum van tijd was Cuboro in heel Japan uitverkocht. Veel Japanse ouders willen deze fantastische knikkerbaan uit Zwitserland in huis halen om ook hun kinderen te stimuleren.
De vraag is enorm, zo enorm dat de makers voor het eerst niet aan de vraag kunnen voldoen. Cuboro wordt immers nog steeds kleinschalig geproduceerd en bovendien duurt het 1,5 jaar om een boom om te vormen tot de perfecte Cuboro-bouwsteen.

Matthias Etter, stichter en bezieler van Cuboro, heeft ons beloofd om toch voldoende voorraad voor te behouden voor de Europese markt maar het is dus mogelijk dat één of meerdere sets een tijdje niet beschikbaar zullen zijn.

 

In elk geval: Ik vind het een fantastisch verhaal! Ook benieuwd geworden naar deze mooie knikkerbaan? Klik hier voor alle info.

 

Bekijk hieronder een (Japanse) filmpje over het moment waarom de moeder vertelt over de passie van haar zoon voor knikkerbanen en een reportage over de Cuboro-knikkerbaan:

 


PS. Wist je trouwens dat De Knikkerprins begonnen is door een kennismaking met Cuboro?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »