De achtbaantester

  • Geplaatst op
  • Door Tim
De achtbaantester

Nancy Olthoff brengt met haar debuutroman een verhaal over Herman, over knikkers en over achtbanen. Tijdens het schrijfproces ging Nancy op zoek naar mooie knikkers. Zo kwam ze bij De Knikkerprins terecht. In deze blog vertelt ze hier meer over.

Herman van Dusselen uit De achtbaantester is ‘een beetje anders’. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg. Dat verandert als hij in een pretpark Jeanette ontmoet. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden?

 

De Knikkerprins: "Wat is de link tussen je debuutroman en De Knikkerprins?"

Nancy: "Voor het schrijven van mijn debuutroman heb ik prachtige knikkers bij De Knikkerprins besteld. Ik hield ze in mijn hand tijdens het herlezen, keek er naar als ik het even niet meer wist en probeerde zelfs een ingewikkelde knikkerbaan in elkaar te zetten (dat laatste is helaas niet gelukt, kennelijk bouw ik liever aan een verhaal).

Voor mij zijn knikkers meer dan kinderspeelgoed. Ze staan symbool voor speelsheid, kleur, een mooi rond begin en einde. Knikkers bieden troost. Als je goed naar een knikker kijkt zit er zóveel moois in, het is bijna kunst... In het schrijfproces vond ik op de lastigste momenten een knikker op straat. Dat verzin je toch niet?"

 

Nancy Olthoff

Nancy Olthoff (Den Haag, 1977) schreef bijna twintig jaar speeches en strategische teksten voor ministers, staatssecretarissen en CEO’s (onder anderen Maria van der Hoeven, Mark Rutte, Johan Remkes, Maxime Verhagen en de top van Aegon). Werk waardoor haar droom om een roman te schrijven op de achtergrond verdween. Tot het leven haar flink door elkaar schudde, en ze er niet langer omheen kon: dat boek móést er komen! Ze gaf zichzelf vrij om het manuscript voor De achtbaantester te schrijven.

Momenteel heeft Nancy Olthoff haar eigen bedrijf, waarmee ze mensen helpt aan een goed verhaal: met speeches en strategische teksten, interviews en presentatiecoaching.

Met de publicatie van haar tragikomische roman De achtbaantester in juni 2020 toont ze dat haar droom er niet zomaar is. Het boek is een schot in de roos en smaakt naar meer!

 

Winnen! (wedstrijd afgelopen, deelname niet meer mogelijk)

Nancy: "Ik vind het heel leuk dat Tim van De Knikkerprins een speciale actie heeft, waardoor 5 enthousiaste knikkerfans mijn debuutroman De achtbaantester kunnen winnen.
De wedstrijd loopt op het Instagram-account van De Knikkerprins van 23 tot en met 28 augustus 2020.

Voor de mensen die nog twijfelen en denken ‘ik win toch nooit wat’, een spreuk uit het boek: Als je doet wat je altijd deed… krijg je wat je altijd kreeg!
 

Laat die knikkers maar rollen!"
 

 

De Achtbaantester werd uitgegeven door uitgeverij Orlando en is onder andere te koop bij de uitgeverij en je plaatselijke boekhandel.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »