SBS6 kondigt tv-programma met knikkerraces aan!

  • Geplaatst op
  • Door Tim
SBS6 kondigt tv-programma met knikkerraces aan!

Op 19 juni 2020, twee dagen voor de start van de Marble League 2020, kondigt SBS6 een nieuw tv-programma aan die helemaal in het teken van knikkerraces zal staan

UPDATE: Alle info en updates over het programma vind je in deze nieuwe blogpost.

Dat knikkeren allang niet meer enkel een kinderspelletje is, is de laatste tijd al vaak gebleken. Denk maar aan de meer dan 1 miljoen volgers voor de knikkerraces van Jelle Bakker. Daarom brengt SBS6 Marble Mania, een nieuw programma voor jong én oud, waarin knikkerraces centraal staan. Want knikkeren in een kuiltje is leuk, net als een old school knikkerbaan, maar het kan allemaal veel grootser en spectaculairder.

Bekende Nederlanders strijden tegen elkaar

In elke aflevering nemen BN’ers het tegen elkaar op. Elke bekende Marble Maniac heeft zijn eigen kleur knikkers, en die knikkers strijden tegen elkaar op de mooiste race-‘banen’. Het gaat zeker niet alleen om geluk, maar vooral om behendigheid! Marble Mania is in het najaar te zien bij SBS6.

Alle knikkerraces in Marble Mania worden gehouden op speciaal voor het programma aangelegde banen. Om de mooiste en meest ingenieuze behendigheidsbanen te ontwerpen en te bouwen, worden technische universiteiten en andere technisch- en creatief specialisten geraadpleegd.

Iedere BN’er is gelinkt aan een kleur knikker en kan zo bij elke race perfect in de gaten houden hoe zijn knikkers het doen. Bij sommige races vertrekken de knikkers dankzij een mechanisme, bij andere races hebben de BN’ers wel degelijk invloed op de start – en dus de uitkomst!

Dit najaar op tv

In het programma dat in het najaar van 2020 op tv komt, zien we de spannendste knikkerraces op de meest fantastische banen. In dit programma gaat het om zwaartekracht. Snelheid. Behendigheid. Het is knikkeren op het allerhoogste niveau!

Hier bij De Knikkerprins zullen we dit alles uiteraard van op de eerste rij volgen en houden we je op de hoogte van zodra we meer weten.
Voor Belgische knikkerfans: SBS6 is bij ons helaas niet te zien maar je zal het programma wel kunnen zien via het platform nlziet.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »