Escape rooms en knikkers

Escape rooms en knikkers

Knikkers worden heel sterk geassocieerd met kinderen en spelen. En daar is niets mis mee. Integendeel. Toch zijn knikkers een pak veelzijdiger dan je op het eerste zicht zou zeggen.

Jan-Willen Manenschijn (Delfgauw, Nederland)

Jan-Willen Manenschijn is student Technische Informatica en fan van escape rooms. Zo fan dat hij ze zelf in elkaar steekt en escape-events organiseert voor particulieren en bedrijven in heel Nederland. Dit doet hij zowel voor (kinder)feestjes van 5 mensen als voor grote bedrijfsmeetings tot 500 personen.

Ontdek meer via http://escape-event.nl/ of http://popup-escape.nl/

 

Wat hebben escape rooms met knikkers te maken?

Jan-Willem zocht vulsel voor zijn puzzeldoosjes. Aan sommige van de doosjes zie je namelijk niet dat ze open gaan. Met enkel een papiertje in hoor je als deelnemer ook niet dat er iets in het doosje zit en lijken ze overbodige rekwisieten. Dus ging Jan-Willem op zoek naar glazen knikkers als elegante (en hoorbare) oplossing.

Zo kwam hij in contact met de Knikkerprins. Om het met zijn woorden te zeggen: “de website zag er betrouwbaar uit en ze (glazen knikkers) waren goedkoop, dus de keuze was snel gemaakt!”.

Nu bestaat dus de kans dat je tijdens een spannende ontsnapping uit een escape room plots glazen knikkers tegenkomt!

Een indruk van hoe het er aan toe gaat tijdens zo'n event krijg je in dit filmpje:

 

Tot slot, wat is je beste herinnering aan knikkers?

Jan-Willem: als kind maakte ik hele grote knikkerbanen, of van die reactiebanen, waar knikkers, lego en dominostenen een grote rol in speelden!

 

 

Gebruik jij knikkers ook op een verrassende manier en wil je dat graag delen, neem contact met ons op via mail naar [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »