Blog over De Knikkerprins, de klanten en de wondere wereld van knikkers

Knikkerspel Ringer - de spelregels

Ringer, ook wel "Ring Taw" genoemd, wordt in Groot-Brittanië en Noord-Amerika aanzien als het klassieke knikkeren. Onder andere tijdens het bekende WK knikkeren in Tinsley Green wordt er gespeeld in een ring, zij het dan wel met enkele specifieke en strengere spelregels.

Bijenbar met knikkers

Bijenbar met knikkers

Bijen zijn erg belangrijk! Ze zorgen niet alleen voor lekker zoete honing. Zonder bijen zijn er ook tal van andere producten die we moeten missen. Het is dus van groot belang dat we ze goed verzorgen; met een bijenbar bijvoorbeeld.

Knikkeren in het potje, de spelregels

Knikkeren in het potje, de spelregels

Knikkeren is één van de oudste spelen die er bestaan en was al bekend in de oudheid! Er bestaan dan ook honderden soorten spelletjes met knikkers. Elke streek, zoniet elk dorp en elke school heeft zijn eigen spelregels en varianten. De vraag: "wat zijn de spelregels om te knikkeren?" is dus niet zo simpel te beantwoorden.

In Nederland en België is het klassieke knikkeren meestal met een kuiltje in een rechthoekig speelveld, ook wel "knikkeren in het potje", "kuiltje schieten", "knikkerpotje vullen" of in het buitenland "puggy" genoemd. Dit zijn ook de regels die toegepast worden bij kampioenschappen zoals het NK Knikkeren.

14 maart = Pi-dag

  • Geplaatst op
  • Door Tim
  • Geplaatst in Divers
14 maart = Pi-dag

14 maart... vandaag is Pi-dag! Het blijft een mysterieus getal maar wel een handig getal, ook in de wereld van knikkers en knikkerbanen...

Knikkerbaan in de klas... Een GO?

  • Geplaatst op
  • Door Meester Nick
  • Geplaatst in knikkerbaan
Knikkerbaan in de klas... Een GO?

Natuurlijk een dikke go! Als kleuterleider kan ik aan het spel met een knikkerbaan heel wat ontwikkelingsdoelen koppelen. De kleuters kunnen tijdens het spel immers heel wat inzichten verwerven dit zelfstandig maar ook door impulsen van de kleuterleider.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »