Blog over De Knikkerprins, de klanten en de wondere wereld van knikkers

De beste DIY-ideeën voor het maken van een knikkerdoolhof

De beste DIY-ideeën voor het maken van een knikkerdoolhof

Houd je schaar, restjes karton en lijmstift klaar! Haal je rietjes boven en je Lego® blokjes uit de kast, verzamel je ijsstokjes en nog veel meer kosteloos materiaal, want vandaag maken we DIY knikkerdoolhoven!

Ik ging alvast voor je op zoek naar de beste ideeën. Ja hoor, ik probeerde ze zelf al uit en voelde me net als een enorm nieuwsgierig, groot kind die zich mocht uitleven. Ik som hieronder mijn favorieten voor je op!

15 knikkerspelletjes om te (her)ontdekken!

15 knikkerspelletjes om te (her)ontdekken!

Knikkerspelletjes, een thema waar ik met plezier een volledig artikel aan wijd!

Tot op vandaag is de precieze oorsprong van knikkers eigenlijk onbekend. Er werden kleiknikkers van wellicht 5000 jaar oud gevonden in Egyptische graven en mensen in het Oude Griekenland speelden al het spelletje Troppa, waarbij het doel was om zoveel mogelijk kleine ronde voorwerpen in een gat te gooien. De Romeinen wierpen dan weer (hazel)noten in een vaas of dobbelbeker tijdens een spelletje Orca.

De achtbaantester

  • Geplaatst op
  • Door Tim
De achtbaantester

Nancy Olthoff brengt met haar debuutroman een verhaal over Herman, over knikkers en over achtbanen. Tijdens het schrijfproces ging Nancy op zoek naar mooie knikkers. Zo kwam ze bij De Knikkerprins terecht. In deze blog vertelt ze hier meer over.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »