Mark Matthews - Roman Parallellogram 74mm

Verzamelknikker - Amerika
€695,00 per stuk


Nog 1 stuks op voorraad
Meer nodig? Neem contact op

Dit product wordt gratis verzonden
Binnen 1 à 3 werkdagen in huis
Ophaling mogelijk in één van de 1000+ servicepunten
Milieuvriendelijke verzendverpakking

Vragen? Raadpleeg de veelgestelde vragen of neem contact op voor persoonlijk advies.

Specificaties

Type:
Geometric
Diameter:
74mm
Materiaal:
Glas
Artiest:
Mark Matthews
Herkomst:
Ohio, Verenigde Staten

Artikelbeschrijving

Deze knikker is van de hand van Mark Matthews. "Roman Parallellogram" is één van de twee knikkers uit een "geometric pair", de "signature" van deze glaskunstenaar. 
Gesigneerd exemplaar uit 2007.

Binnen de categorie van "black-and-white-spheres" is er grote vooruitgang geboekt in de tweede helft van 2008 en dit na jaren van oefenen en experimenteren. Deze categorie is ontwikkeld vanuit historische, culturele en etnische inspiratie. Het patroon in elk van deze knikkers is schuingetrokken om een fijne punt op beide polen. De ongekende verfijning van deze stukken maakt ze zeer gegeerd bij kenners en verzamelaars.

Matthews kreeg wereldwijde faam voor zijn werk in glas, voornamelijk voor zijn knikkers of “spheres” zoals ze genoemd worden. Matthews’ atelier ligt in Sauder Village, Archbold, Ohio(VS). Hij werkt met slechts één assistent en staat erop elk stuk uit zijn collectie van begin tot einde zelf te vervaardigen en af te werken. Elke knikker is dan ook getekend en uniek.

Opmerking: Afbeeldingen zijn enkel ter indicatie en niet bindend, door belichting kan kleur licht afwijken van de werkelijkheid.

 


Over maten en kleuren

De opgegeven maat is een gemiddelde, de werkelijke grootte varieert 10% rond deze maat. Meer info hierover vind je op deze pagina.
Ben je voor een project op zoek naar maatspecifieke knikkers met een kleinere maatafwijking? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Het maken van knikkers en het bewerken van glas is geen exacte wetenschap. Hierdoor kunnen verschillende producties van eenzelfde soort knikker een andere kleurentint hebben.
Ook is de weergave van kleuren van erg veel factoren afhankelijk (belichting, beeldscherm,...). Hierdoor kunnen kleuren er in het echt soms wat anders uitzien dan op beeld.

Heb je nog vragen over knikkers? Klik hier voor de meestgestelde vragen of neem contact op.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »