Mark Matthews - Roman Parallellogram 74mm

Verzamelknikker - Amerika
€695,00 per stuk
Nog 1 stuks op voorraad
Meer nodig? Neem contact op

Gratis verzending
Binnen 1 à 3 werkdagen in huis
Ophaling mogelijk in één van de 1000+ servicepunten
Milieuvriendelijke verzendverpakking

Door drukte bij de pakjesdiensten kan de bezorging van je pakket langer duren dan aangegeven.

Specificaties

Type:
Geometric
Diameter:
74mm
Materiaal:
Glas
Artiest:
Mark Matthews
Herkomst:
Ohio, Verenigde Staten

Artikelbeschrijving

Deze knikker is van de hand van Mark Matthews. "Roman Parallellogram" is één van de twee knikkers uit een "geometric pair", de "signature" van deze glaskunstenaar. 
Gesigneerd exemplaar uit 2007.

Binnen de categorie van "black-and-white-spheres" is er grote vooruitgang geboekt in de tweede helft van 2008 en dit na jaren van oefenen en experimenteren. Deze categorie is ontwikkeld vanuit historische, culturele en etnische inspiratie. Het patroon in elk van deze knikkers is schuingetrokken om een fijne punt op beide polen. De ongekende verfijning van deze stukken maakt ze zeer gegeerd bij kenners en verzamelaars.

Matthews kreeg wereldwijde faam voor zijn werk in glas, voornamelijk voor zijn knikkers of “spheres” zoals ze genoemd worden. Matthews’ atelier ligt in Sauder Village, Archbold, Ohio(VS). Hij werkt met slechts één assistent en staat erop elk stuk uit zijn collectie van begin tot einde zelf te vervaardigen en af te werken. Elke knikker is dan ook getekend en uniek.

Opmerking: Afbeeldingen zijn enkel ter indicatie en niet bindend, door belichting kan kleur licht afwijken van de werkelijkheid.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »