Over tandenstokers en heel veel geduld...

  • Geplaatst op
  • Door Tim
  • Geplaatst in knikkerbaan
Over tandenstokers en heel veel geduld...

Uit de gekste ideeën groeien vaak de mooiste dingen. Vraag dat maar aan Scott Weaver die een reuzegrote knikkerbaan bouwde met... tandenstokers!

Scott Weaver woont in San Francisco (USA) en begon te spelen met tandenstokers toen hij acht jaar. In het begin bouwde hij eerder kleine bouwwerken maar in 1974, hij was toen 14, pakte hij het groter aan.

Scott maakte een replica van de Golden Gate Bridge en Lombard Street en zorgde dat er een pingpong-bal doorheen kon rollen. Het zou het begin worden van wat zonder twijfel de grootste knikkerbaan is gemaakt van tandenstokers! Jarenlang werkte hij verder met veel geduld en oog voor precisie. Soms deed hij een lange tijd niets en soms was hij dagenlang aan het bouwen.

 

Het uiteindelijke resultaat, "Rolling Trough the Bay" genaamd, is verbluffend en kan je bekijken in onderstaand filmpje:

 

Scott vertelde nog dat hij het fantastisch vindt om te werken met tandenstokers en dat hij hoopt het nog vele jaren te kunnen doen. Wij kunnen hem alleen maar aanmoedigen en zijn benieuwd naar het volgende bouwwerk!

 

Video: © Exploratorium www.exploratorium.edu

Website van Scott Weaver: www.rollingthroughthebay.com

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »