Knikkerspel - Piramide

Dit knikkerspel is erg populair in delen van Duitsland en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. . Het wordt gespeeld op een hard en effen oppervlak. 
 

Voorbereiding:

Voor dit knikkerspel heb je naast knikkers ook een krijtje nodig. Teken een cirkel van ongeveer 1 meter diameter en een werplijn op 2 à 3 meter afstand (om het spel makkelijker of moeilijker te maken kan je de werplijn dichter of verder van de cirkel tekenen.
 

Spelregels:

Iedere speler zet een gelijk aantal knikkers in en geeft deze aan één van de spelers die de bouwmeester is. Vervolgens maakt de bouwmeester met de ingezette knikkers een driehoek die binnen de cirkel past.

Elke speler mag om beurt één knikker vanaf de werplijn naar de piramide schieten. Als de piramide wordt geraakt mag de speler die aan de beurt was, alle knikkers die uit de cirkel zijn gerold verzamelen. Opgelet! Enkel de knikkers die uit de cirkel zijn gerold mogen verzameld worden. Dit geldt ook voor de knikker waarmee de speler heeft gerold!

Als de piramide niet is geraakt of er rollen geen knikkers uit de cirkel dan mag de bouwmeester de gerolde knikker nemen.

De ronde gaat door tot alle knikkers uit de cirkel zijn gerold. De winnaar van de ronde is de speler die het meeste knikkers heeft verzameld. 

Daarna is de volgende speler aan de beurt als bouwmeester en begint het terug van voor af aan.. Het spel is afgelopen wanneer elke speler éénmaal bouwmeester is geweest.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »